ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

GEBZE

1960 yılında 30.412 olan ilçe nüfusu hızla artan sanayinin etkisiyle, 17,4 kat artarak 2007 yılı Adrese Dayalı Genel Nüfus Sayımlarına göre, 521.291 rakamına ulaşmış iken, 22 Mart 2008 tarihi ve 26824 sayılı mükerrer R.G.'de yayınlanarak yürürlüğe giren, 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunla, İlçemize 
bağlı Çayırova, Darıca ve Dilovası beldelerinin İlçe statüsüne alınması ile ilçemiz nüfusu 288.569 nüfusa gerilemiş olup, 31 Aralık 2008 itibariyle, Nüfus Müdürlüğü kayıtlarına göre 10.475 doğumun tescil edildiği, bu sayının Türkiye'de birçok ilçenin nüfusundan çok daha fazla olduğu, dışarıdan göç ederek ilçemize yerleşen nüfus da dikkate alındığında İlçe nüfusunun yeni 
doğanlarla birlikte her yıl 15.000 civarında artış gösterdiği, Gebze, 2008 yılında yapılan yasal düzenleme sonucunda, bünyesinden 3 yeni ilçe çıkarmış olmasına rağmen, ilçemizin, 5 - 10 yıl gibi kısa bir süre içerisinde eski nüfusuna tekrar ulaşacağı tahmin edilmektedir.
4
3
Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB), Gebze merkezine 7 km mesafede 10.370.000 m'lik planlanmış bir alanda, 1985 yılında Gebze ve civarında çarpık sanayileşmenin yol açtığı çevre kirliliğini önlemek, sanayiyi disipline etmek amacıyla, kredi kullanmadan, tamamen katılımcıların finansmanı ile kurulmuş ve şu an itibariyle 85 firmada yaklaşık 9100 kişi istihdamı ile faaliyet göstermektedir. GOSB'da bulunan sanayi yatırımlarının adet olarak %33'ü, yatırım tutarı olarak %65'i yabancı sermayeli, özellikle de çok uluslu büyük kuruluşlardır. Yurtiçi ve yurtdışı OSB'lere model olan GOSB da bugün itibari ile makine, kimya, otomotiv yan sanayi, optik, elektronik, sınai ve tıbbi gaz, gıda ve ambalaj ve bilişim sektöründe üretim yapan firmalar yer almaktadır.
Düğün: Düğünlerde köylerde dışarıda ateş yakılıp, kazanlarda düğün yemekleri pişirilir. Düğünlere gelenlere, düğün çorbası, etli yemek, pilav, zerde tatlısı hazırlanır. İki gün boyumca misafirlere bu yemekler ikram edilir. Düğünden birkaç gün önce kız evinde ya da damadın evinde çeyiz sergisi yapılır. Çeyiz sermeye gidenler, kendi aralarında küçük bir eğlence tertip ederler. Düğünler Cuma gününden itibaren başlar. Cuma günü gelin hamamı yapılır. Hamama köyün genç kızları da çağrılır. Genç kızlar gelin hamamına "kırmızı kurdelenin üzerine takman gelin teli" ile çağrılır. Hamamda gelin yıkanır ve hamama erkek evinden yemekler getirilir. Gelin hamamdan çalgılarla çıkartılır. Gelin kimselere görünmeden şemsiye altında hamamdan çıkar ve genç kızlarla evine gider.